:

Belarus Cumhuriyeti Bağımsızlık Günü Sergisi Açıldı

10/07/2021 Sergi Mahal Sanat

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Alexei Shved, 8-10 Temmuz 2021 tarihlerinde Çanakkale iline bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında il valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya geldi. İl liderleriyle yapılan görüşmelerde, öncelikle ticari-ekonomik ve kültürel alanlarda olmak üzere bölgeler arası işbirliğinin güçlendirilmesi imkanları ele alındı. Novogrudok bölgesi ile kardeşlik ilişkileri kurulması konusunda çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Belarus Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesinde, Çanakkale Belediye Başkanı ve Çanakkale Vali Yardımcısı'nın katılımıyla şehir merkezindeki "Mahal" galerisinde "Orman Şarkısı" adlı bir sergi açıldı. Sergi, Başkonsolosluk tarafından Belarus Milli Kütüphanesi ve Belarus Devlet Büyük Vatanseverlik Savaşı Tarihi Müzesi'nden uyarlanan materyallere dayanıyor. Bölgesel yetkililer, iş dünyası, kitle iletişim araçları, kültürel figürler ve Belarus diasporasından 50'nin üzerinde temsilcinin bir araya geldiği etkinlikte Belarus Başkonsolosu yaptığı konuşmada İkinci Dünya Savaşı'nın hüzünlü sayfalarına değinerek, günümüz politikacılarının bakış açısından ne kadar sakıncalı olursa olsun Belarusluların hafızasının tarihin yeniden yazılmasına izin vermeyeceğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için bir dönüm noktası olan şehirde açılan serginin sembolizmine dikkat çekti.

Etkinlik ulusal ve yerel medyada geniş yer buldu.

Belarusian Diplomatic Missions

All Missions Belarus' Foreign Ministry
Go to