:

Başkonsolos'un Çanakkale Ziyareti

18/10/2019

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Alexei Shved, çalışma ziyareti kapsamında 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde Türkiye'nin batısındaki Çanakkale ilini ziyaret etti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile yapılan görüşmede, başta ticari, ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere bölgeler arası işbirliğinin güçlendirilmesi olanakları ele alındı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale iş çevrelerinden bir heyetin Belarus Cumhuriyeti'ne ziyareti de dahil olmak üzere, ticari ve ekonomik işbirliğinin yoğunlaştırılması açısından önümüzdeki yıl için ikili etkileşim planının ana hatlarını çizdi. Türk işadamları bir dizi Belarus ürünüyle ilgileniyordu.

Çanakkale Üniversitesi Rektörü Sedat Murat ile görüşen Belaruslu diplomat, Belarus Cumhuriyeti'ndeki yükseköğretim sistemi hakkında bilgi verdi. Taraflar Baranavichy Devlet Üniversitesi ile Türk üniversitesi arasındaki ortaklık temaslarının yoğunlaştırılması konusunda mutabık kaldı. Türk tarafı, Türk öğrencilerin Belarus eğitim sisteminde Rusça dil dersleri alabilme imkanından etkilendi.

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran ile yapılan görüşmede taraflar bir dizi spesifik sektörde ticari ve ekonomik işbirliği potansiyeli hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Çanakkale müze topluluğu temsilcileriyle yapılan toplantı sırasında Türk tarafı, Belaruslu tarihi ve arkeolojik uzmanlık öğrencilerinin Antik Troya'daki arkeolojik araştırmalar çerçevesinde staj yapmaları ve niteliklerini yükseltmeleri konusunda bir teklifte bulundu.

Belarusian Diplomatic Missions

All Missions Belarus' Foreign Ministry
Go to