:

Hibeler yoluyla Belarus'ta yabancı öğrencilerin eğitimi

02/09/2024

Belarus Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı, Belarus tarafından sağlanan öğrenim bursu 2025/2026 akademik yılı için yabancı vatandaşların eğitim başvurularını kabul ediyor.

Yabancı öğrenciler için Belarus eğitim kurumlarına kabul, eğitim hakkında bilgi ve konaklama için güncel bilgiye Belarus Eğitim Bakanlığı 'Study in Belarus' sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz (www.studyinby.com).

Yabancı öğrencilere yönelik öğrenim bursu, 232 sayılı kararname esas alınarak sağlanır, Belarus Cumhuriyeti dışında kalıcı olarak ikamet eden yabancı vatandaşların ve vatansız kişilerin yüksek devlet kurumlarındaki eğitim bursu için seçilmesine ilişkin prosedüre yönetmenlik ile düzenlenir. Belarus Cumhuriyetinin ortaöğretim ve yüksek uzmanlık eğitimi Bakanlar Konseyi'nin 7 Eylül 2018 tarih ve 646 sayılı kararı ile onaylanmıştır.
Yabancı uyruklu kişilerin seçimi ve kabul planı ayrılan kontenjana göre yapılmaktadır.
Belarus Cumhuriyetinde burslu eğitim alan yabancı vatandaşlar için:

  • Burs parası verilir;
  • Akademik başarı, bilimsel ve sosyal çalışmalarda başarılı olan öğrencilere burs katkıları da eklenir, ayrıca (gerekirse) maddi yardım da sağlanmaktadır.
  • Yasaların belirlediği şekilde eğitim kurumu, eğitim süresi boyunca yurt sunmaktadır.

Yabancı vatandaşların öğrenim gördükleri yere gidiş dönüş yol masrafı, konaklama, yemek, sağlık sigortası, vize işlemleri ve kayıt işlemleri masrafları yabancı vatandaşlara aittir. Veya kanunen yasak olmayan kaynaklardan karşılanabilir.

232 sayılı kararname çerçevesinde eğitim almayı planlayan yabancı vatandaşlar, devlet eğitim kurumu olan 'Cumhuriyet Yüksek Okul Enstitüsünde' (RIVSH) 'Yabancı dil olarak Rusça', 'Yabancı dil olarak Belarusça' (açık öğretim ve normal eğitim) kurslarına katılabilirler. Katılım sırasında, daha sonra sağlanması için Rusça veya Belarusça dillerinin onayını belirleyen belge verilecektir.

Bu kurslara kayıt uluslararası eğitim RIVSH tarafından yıl boyunca yapılabilmektedir.(220007, Minsk şehri, Moskovskaya cad. 15; e-mail: icecinf@gmail.com; iletişim: +375 17 395 79 40, +375 17 200 90 37, +375 17 399 63 73).

Belarusian Diplomatic Missions

All Missions Belarus' Foreign Ministry
Go to